Пост-експорт – извоз робе - О услузи

Пост-експорт – извоз робе

Сигурно и брзо слање комерцијалне робе, по приступачним ценама.

Извоз комерцијалне робе, уз поједностављен царински поступак.

Пошта Србије креирала је услуге за Ваше успешно пословање.

Желите да покренете сопствени мали бизнис? Имате сајт или планирате да посредујете у интернет трговини? Имате производ који желите да извозите у иностранство?

За Вас смо осмислили услугу Пост-експорт – извоз робе.

Пошаљите комерцијалну робу укупне вредности до 1.000 евра по једном рачуну, из било које поште, по најповољнијим ценама.

Уштедите новац, људске ресурсе и време потребно за царинску процедуру.

НОВО! Извозите предмете мале масе и вредности? Сада још повољније цене за пошиљке до 500 грама које садрже до четири артикла.

Проверите  због чега нас извозници хвале.

Како да постанете корисник услуге Пост-експорт:

  • закључите уговор са Поштом;
  • упакујте робу у једну или више пошиљака;
  • предајте робу на шалтеру најближе поште, уз само два пратећа документа: фактуру у два примерка и образац „Извозни царински лист (CP-72)”. За поступак царињења , потребно је да једна фактура буде на српском језику, а друга на језику који се користи у одредишној земљи;
  • пратите робу на сајту Поште, бесплатним позивом на 0800 100 808 или позивом 0700 100 300 по цени локалног позива;
  • плаћајте једном месечно;
  • након што царина овери образац  CP 72 , добијате веродостојан документ да је роба извезена, који можете искористити за своје  књиговодство.

Слање робе преференцијалног порекла

Услуга Пост-експорт – извоз робе омогућава извоз робе са преференцијалним пореклом. Преференцијално порекло доноси одређене повластице за робу која је предмет спољнотрговинске размене између земаља које су уговориле такав споразум, а најчешће се огледа у увозу, уз снижену стопу царине или без плаћања царине.

За детаљне информације о услузи Пост-експорт – извоз робе и закључење уговора, посетите наше специјализоване пословнице.

Пошаљите више пакета укупне вредности до 1000 евра

Уколико је прималац исти, довољна је једна фактура (у два примерка) која обухвата сву робу упаковану у два или више пакета. Детаљан попис артикала  доставља се за сваки пакет посебно на обрасцу „Извозни царински лист (CP-72) који прати пакете до крајњег одредишта.

За вредност робе која прелази 1000 евра

Уколико вредност робе коју желите да пошаљете једном примаоцу прелази 1.000 евра, можете је поделити у два или више пакета, при чему вредност робе једног или више пакета по једној фактури не сме прећи 1.000 евра.

Забрањени садржаји

Списак забрањених артикала за увоз или транзит кроз одређену земљу

Повезане услуге и информације