Слање пакета у иностранство - Најчешћа питања

Слање пакета у иностранство

Слање пакета у иностранство из најближе поште, по приступачним ценама.

Пакет се за пренос у међународном поштанском саобраћају мора предати отворен.

Вредност пакета представља осигурање робе и омогућава надокнаду штете у висини означене вредности у случају губитка или потпуног уништења пакета.

Не, поштарину за пренос пакета за иностранство плаћа искључиво пошиљалац приликом предаје пакета.

Физичка лица не могу слати узорке и рекламни материјал.

Физичко лице не може слати робу намењену продаји.

Уколико сте физичко лице и желите да пошаљете робу која није намењена продаји, пакет можете предати у свим поштама.

Електронским путем, на званичном сајту Поште Србије www.posta.rs, на основу пријемног броја пакета, можете пратити статус пакета. Информација о статусу пакета, такође се може добити и позивањем Контакт центра на број 0700 100 300.

У међународном поштанском саобраћају рокови преноса и уручења пакета нису гарантовани, већ очекивани.

Уколико нисте задовољни подацима видљивим у систему за праћење пошиљака, потребно је да покренете потражни поступак у пошти.

На званичном сајту Поште Србије, у оквиру картице „Слање пакета у иностранство“, можете пронаћи Списак забрањених артикала за увоз или транзит кроз одређену земљу“. Изабиром земље у коју желите да пошаљете пакет, приступићете Списку артикала који су забрањени при увозу (или транзиту) или се условно прихватају.

На званичном сајту Поште Србије, у оквиру картице „Слање пакета у иностранство“ налазе се контакт бројеви телефона и мејл адресе Пошта царињења Београд, Нови Сад и Ниш путем којих се можете информисати о могућностима и условима слања одређених предмета у иностранство.

Поштански пакети који се шаљу у иностранство не смеју да садрже: опојне дроге и психотропне материје, експлозивне, запаљиве, друге опасне, као и радиоактивне материје, фалсификоване предмете и пиратеријски материјал, саблажњиве и неморалне предмете, живе животиње, експлозивне направе, муницију или њихове копије, предмете који по природи или паковању могу бити опасни за запослене и који могу оштетити друге пошиљке или поштанску опрему, документа која имају карактер актуелне и личне преписке лица која нису пошиљалац или прималац, ефективни домаћи и страни новац, изузев у случајевима одобрења од стране НБС (у вредносним пошиљкама), друге предмете чији је увоз или промет забрањен у одредишној земљи.

Повезане услуге и информације