Руковања пакетима - О услузи

Руковања пакетима

Обезбедите посебан поступак са пакетима у току преноса.

Избором одређеног руковања приликом предаје пакета у пошти, можете захтевати посебан поступак са пакетима у току преноса.

Поједина руковања пакетима обављају се само за оне земље које те услуге прихватају, под условима које прописују акти Светског поштанског савеза.

Авионски пакет

Приликом предаје пакета можете захтевати авионски транспорт. Авионски пренос пакета могућ је уколико одредишни поштански оператор прихвата ову посебну услугу.

Пакет са означеном вредношћу

Пакет осигуран до висине вредности коју означи пошиљалац. Означена вредност одговара стварној вредности пакета, односно значају за пошиљаоца, али је дозвољено означити и део вредности. Коришћење ове услуге зависи од услова које дефинишу овлашћени поштански оператори одредишне земље.

Ломљив и гломазан пакет

Издвојен (ломљив) пакет је пакет који садржи предмете који су лако ломљиви (стакло, порцелан, керамика и др) и којим се рукује са посебном пажњом. Гломазни пакет је пакет посебног облика и структуре који се не може сложити и преносити са осталим пакетима, односно чије су димензије веће од прописаних. Услуге је могуће користити у зависности од услова које дефинишу овлашћени поштански оператори одредишне земље.

Више информација о слању пакета у иностранство

Забрањени садржаји

Списак забрањених артикала за увоз или транзит кроз одређену земљу

Упутство за паковање

Документација

Повезане услуге и информације