Инфо - Сервисне информације

У складу са најављеним мерама Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид-19, од среде 17. марта до недеље 21. марта, поште у Србији, осим пошта и издвојених шалтера који се налазе у трговинским центрима, радиће по уобичајеном режиму, уз стриктно поштовање прописаних мера заштите.

Поште и издвојени шалтери у отвореним и затвореним трговинским центрима ће у наведеном периоду бити затворени.

ЈП „Пошта Србије” позива све кориснике да се придржавају препоручених мера заштите и држе дистанцу у складу са прописаним мерама.

У суботу 13. марта и недељу 14. марта 2021. године, поште и издвојени шалтери који се налазе у трговинским центрима отвореног и затвореног типа неће радити.

Остале поште радиће по редовном режиму.

На основу Уредбе („Службени гласник РС” бр.11/2021), продаја доплатне марке „Кров 2021” почела је 8. марта 2021. године и трајаће до 21. марта 2021. године.

Доплатна марка износи 10,00 динара.

У суботу 27. фебруара и недељу 28. фебруара 2021. године, радно време пошта  и издвојених шалтера који се налазе у трговинским центрима отвореног и затвореног типа скраћује се до 14  часова.

Пошта Србије поново je успоставила међународни поштански саобраћај са Аустралијом и Новим Зеландом, тако да сада отпрема пошиљке ка 82 земље.

Подсећамо да, услед ограниченог авио-саобраћаја као последице мера које се на глобалном нивоу спроводе у циљу спречавања ширења вируса SARS-CoV-2, међународни поштански саобраћај отежано функционише у целом свету.

Због ограничења у транспорту пошиљака, као и организације рада појединачних поштанских оператора, могућа су кашњења или обуставе у поштанском саобраћају према појединим земљама.

Списак земаља у које је могуће слати поштанске пошиљке