Инфо - Сервисне информације

Пошта Србије, као чланица Светског поштанског савеза, редовно добија и прати информације везане за међународни поштански саобраћај, а у циљу тачног и правовременог информисања, обавештавамо кориснике услуга да још увек није дошло до пуне нормализације токова у међународном поштанском саобраћају.

У условима и даљег трајања пандемије болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 приспеће међународног поштанског материјала, како у количини, тако и у динамици – не одвија се на начин који одговара редовном и несметаном функционисању. То се, нажалост, неминовно рефлектује према примаоцима пошиљaкa широм света, укључујући и Србију, у виду отежаног приспећа и кашњења пошиљaкa из међународног саобраћаја.

У таквим околностима, Пошта Србије ни на који начин не може да утиче на рад иностраних поштанских оператора, те ни да одговара за кашњења у приспећу међународних пошиљака узрокованих проблемима пандемије заразне болести. На својој територији, Пошта Србије корисницима пружа услуге без икаквог застоја, а приспеле пошиљке из међународног саобраћаја уручују се примацу одмах након приспећа и спроведених царинских процедура, у складу са Законом о поштанским услугама и осталим прописима који уређују област поштанског саобраћаја.

Такође, поново скрећемо пажњу нашим корисницима на то да се статус међународних нерегистрованих писмоносних пошиљака, каква је већина пошиљака генерисаних интернет трговином, не може пратити на званичним сајтовима поштанских оператора, те одабиром такве услуге корисници остају без информација о статусу пошиљке коју очекују.

Будући да Пошта Србије, кроз механизме сарадње са свим међународним поштанским управама, константно улаже максималне напоре да се динамика приспећа и регистрованих и нерегистрованих пошиљака поспеши, молимо кориснике наших услуга за стрпљење и позивамо их да се у случају свих недоумица обрате нашем Контакт центру.

На основу Уредбе Службеног гласника РС бр.108/2020 продаја доплатне марке „Дечија недеља” почиње данас, 05. октобра 2020. године и трајаће до 11. октобра 2020. године.

Доплатна марка износи 10,00 динара.

Пошта 11460 Барајево ће од 1. 10. 2020. године због радова  на адаптацији просторија бити привремено пресељена на нову локацију, у објекат Општинске управе Барајево, Светосавска 2.

На привременој локацији радно време поште биће радним даном од 8 до 18 часова и суботом од 8 до 14 часова, а корисницима су на располагању услуге на два шалтерска места.

Пошта ће због пресељења 30. 9. 2020. године радити скраћено, до 16 часова.

РРЈ „Смедерево, Пожаревац, Зајечар, Бор”, Седиште РРЈ - „Смедерево“ објављује оглас о јавној продаји робе садржане у неиспоручивим пошиљкама којима је истекао рок чувања, која ће бити одржана 02.10.2020. године од 10 до 14 часова, у просторијама седишта РРЈ Смедерево, Карађорђева бр. 10, Смедерево. Списак робе можете погледати овде.

У понедељак, 28. септембра, почеo је са радом издвојени корпоративни шалтер поште 11460 Барајево. Издвојени шалтер налази се у Улици 20. октобрa 2 и функционише у склопу Месне заједнице „Гај”.

Радно време издвојеног корпоративног шалтера је од понедељка до петка од 8 до 13.30 часова, а суботом од 8 до 13 часова.