Инфо - Сервисне информације

Почев од уторка, 21. априла, поште ће радити  радним данима од 9 до 16 часова. Изузетак су поште које су пре увођења ванредног стања радиле краће од 16 часова, као и поште на граничним и административним прелазима, којима се радно време  не мења.

У складу са новим мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења вируса Ковид-19, током Ускршњих празника по јулијанском календару,  рад пошта обављаће се на следећи начин:

  • у  петак, 17. априла, радно време пошта са корисницима је од 8 до 11 часова (осим пошта на граничним прелазима и административним прелазима Јариње и Брњак, којима се радно време не мења);
  • у суботу, недељу и понедељак, 18, 19. и 20. априла, са корисницима ће радити поште на граничним прелазима, као и на административним прелазима Јариње и Брњак, којима се  радно време не мења.

Од данас су привремено затворене следеће поште: 14251 Причевић, 24205 Гранични прелаз Келебија и 24215 Љутово.

Пошта Србије је, у складу са Инструкцијом Народне банке Србије, омогућила корисницима са навршених 65 и више година живота да међународни трансфер новца (међународна поштанска упутница, MoneyGraм и Western Union) приме:

  • исплатом овлашћеном лицу давањем једнократног пуномоћја, или
  • исплатом новца на кућној адреси примаоца.

Образац једнократног пуномоћја можете преузети овде.

Прихватају се и пуномоћја сачињена у слободној форми (написана руком) под условом да садрже све елементе предвиђене прописаним обрасцем. Пуномоћје не мора бити оверено код надлежног органа. Приликом исплате пуномоћник подноси потписано пуномоћје и личне карте даваоца пуномоћја и пуномоћника.

Захтев за исплату међународног трансфера новца на кућној адреси, примаоци могу упутити позивањем броја телефона 011 3607 700 радним данима од 8 до 16 часова и суботом од 9 до 14 часова. Исплата на адреси примаоца спроводи се у складу са прописаним упутством о безбедном начину исплате, који искључује физички контакт приликом примопредаје новца.

Захваљујемо корисницима на указаном поверењу и разумевању.

Поново је успостављен међународни поштански саобраћај са Северном Македонијом. Пријем писмоносних пошиљака, ЕМС пошиљака и пакета обавља се за 55 дестинациjа.

Списак дестинација можете погледати овде.

Почеле су са радом привремено затворене поште 23236 Нови Итебеј (Кошут Лајоша 15) и 23212 Равни Тополовац (Сутјеска 2).

Привремено се затварају следеће поште: 22416 Огар (Шумска 1) и 23269 Меленци (Завод Бања Русанда ББ).