Пошта Србије - У дежурним поштама почело пријављивање за ваучере за одмор у Србији

2.1.2022.

У дежурним поштама почело пријављивање за ваучере за одмор у Србији

У дежурној Главној пошти у Београду у Таковској 2, Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије, у поноћ 1. јануара обишао је запослене и честитао им је новогодишње празнике. Ђорђевић је симболично означио и почетак новог циклуса пријављивања и подношења документације грађана за 100.000 ваучера у вредности 5.000 динара за одмор у Србији у 2022. години, утврдивши да је све спремно за пријем првих захтева за ваучере.

Први ваучер је издат тачно у поноћ што наговештава да ће и овог пута бити велика заинтересованост.

У обиласку дежурних пошта у новогодишњој ноћи били су и извршни директор Небојша Марковић и директорка Функције Информационих технологија, електронских комуникација и развоја Милица Спасић који су посетили Телекомуникациони центар у Катићевој улици у Београду и уверили се да све функционише у најбољем реду. Поште на граничним и административним прелазима посетили су извршни директор Саша Трандафиловић, на прелазу Батровци, директор Функције поштанске мреже Дејан Шијак, на граничном прелазу Хоргош, директор Регионалне радне јединице „Врање, Лесковац, Прокупље, Пирот” Горан Станојковић на граничном прелазу Прешево, директор радне јединице Иван Милојевић на граничном прелазу Јариње, а Бранислава Недић, директорка Подручне јединице „Сремска Митровица” пошту на граничном прелазу Сремска Рача. Директорка Функције услуга Бојана Николић била је у пошти на аеродрому „Никола Тесла“, док ће Пошту на Копаонику која дежура 2. јануара, посетити директор Регионалне радне јединице „Краљево, Чачак” Ненад Нерић.

Пријављивање за ваучере наставља се у дежурним поштама током празника од 1–3. јануара (списак дежурних пошта доступан на сајту Поште Србије), а од 4. јануaра на шалтерима свих пошта у Србији.

Поред евидентирања пријава Пошта Србије обезбеђује и доставу ваучера на кућне адресе корисника у виду вредносних писама и на броју 0700 100 300 Контакт центра Поште пружа информације корисницима о статусу њихових пријава и условима коришћења ваучера.

У пројекту подстицања развоја домаћег туризма Владе Србије Пошта учествује од 2015. године. О критеријумима, потребној документацији и другим информацијама корисници се могу информисати на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије www.mtt.gov.rs, на сајту Поште Србије www.posta.rs или позивањем Контакт центра Поште Србије 0700 100 300.