Пошта Србије - Едукација и заштита грађана од онлајн превара

6.11.2021.

Едукација и заштита грађана од онлајн превара

Пошта Србије покренула је пројекат онлајн безбедности који има за циљ едукацију грађана у вези са препознавањем и заштитом од превара у дигиталном окружењу. Пошта је овим пројектом постала једна од првих компанија у земљи која је на проактиван начин приступила проблему растућег броја покушаја онлајн превара чија су мета корисници различитих услуга.

 

Имајући у виду да са развојем интернет пословања расте и број превара којима починиоци покушавају да различитим методама злоупотребе личне и банковне податаке грађана, циљ овог пројекта Поште Србије као друштвено-одговорне компаније је да едукује и помогне грађанима у домену препознавања и заштите од преварних покушаја.

Због тога је покренута нова страница на корпоративном сајту Поште Србије под називом „Онлајн безбедност“, на којој су детаљно описане и илустроване типичне онлајн преваре, дати су одговори на то како корисници да препознају да су мета покушаја преваре и како да се заштите. Дата су и упутства како и коме грађани да се обрате уколико примете покушај онлајн преваре, или су били његова мета.

Страница са саветима за онлајн безбедност на корпоративном сајту Поште Србије доступна је на овом линку: https://posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx и представља део ширег едукативног програма на ком ће Пошта сарађивати са националним ЦЕРТ-ом и РАТЕЛ-ом.