Пошта Србије - Подршка Поште за монографију о историји српске полиције

25.10.2021.

Подршка Поште за монографију о историји српске полиције

Пошта Србије подржала је пројекат Криминалистичко-полицијског универзитета у Земуну, на истраживању архивске грађе и припреми монографије о историји српске полиције, поводом обележавања стогодишњице полицијског образовања у Србији. Зоран Ђорђевић, вршилац дужности директора Поште Србије, и проф. др Зоран Ђурђевић, ректор Универзитета, потписали су данас уговор о подршци Поште овом пројекту.

„Пошта Србије своју друштвено-одговорну улогу активно преузима и на пољу подршке развоју високошколског образовања и научно-истраживачког рада, а план нам је и да сарадњу проширимо на свим пољима од обостраног интереса. Истакао бих и други за нас веома важан сегмент интензивне сарадње са полицијским професионалцима - заједнички рад на томе да пословнице поште буду безбедније. Захваљујући тој сарадњи, припадници полиције успешно и брзо решавају случајеве разбојништава у поштама, док су наши службеници и корисници много сигурнији”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Након потписивања уговора, ректор, проф. др Зоран Ђурђевић упознао је Ђорђевића са радом и будућим пројектима ове високошколске установе и изразио захвалност Пошти Србије на подршци у изради монографије којом ће Криминалистичко-полицијски универзитет обележити важан јубилеј.