Пошта Србије - Пошта и Средња техничка ПТТ школа реализују програм дуалног образовања

13.10.2021.

Пошта и Средња техничка ПТТ школа реализују програм дуалног образовања

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, обишли су данас Средњу техничку ПТТ школу која се прикључила пројекту дуалног образовања. Овом приликом Зоран Ђорђевић и директор школе Горан Станојевић, потписали су уговор о дуалном образовању, који ће ученицима омогућити практичну обуку у Пошти Србије.

Министар Ружић изразио је задовољство због остварене сарадње. „Захваљујем Зорану Ђорђевићу на иницијативи коју је покренуо, а коју смо ми у Министарству здушно подржали. Ове године имамо, према иницијативи Поште Србије, нови образовни профил – техничар поштанског саобраћаја и телекомуникација, a за следећу годину предвиђен је још један профил, техничар за телекомуникације. То је прави начин за оспособљавање кадрова у најранијој доби, који ће, уверен сам, сутра радити и у ЈП „Пошта Србије”. Овај модел заиста показује значајан квалитет и доноси бенефит, како привреди, тако и образовању”, рекао је Бранко Ружић.

„Приликом прве посете овој школи након што сам ступио на дужност у марту, сазнао сам сам да школа нема споразум са Поштом, који би ученицима омогућио да стручну праксу обављају у Пошти Србије. Захваљујући разумевању и залагању министра Ружића, ми смо мимо рокова и преко могућности, остварили сарадњу, и већ од ове године имамо и сертификоване инструкторе, који су спремни да овим младим људима пренесу знање и држе часове практичне наставе. Будућност Поште је у овим младим људима, док је за њих значајно да знају да ће одмах по завршетку школе имати могућност да на конкурсима већ од следеће године, аплицирају за запослење и да се запосле”, изјавио је Зоран Ђорђевић.

Почев од овогодишње генерације првих разреда, ученици Средње техничке ПТТ школе биће у прилици да кроз рад под стручним надзором инструктора у Пошти Србије, у реалном радном окружењу, стичу и усавршавају практичне вештине и компетенције од значаја за њихов професионални развој. Пошта Србије је раније ове године закључила уговор о дуалном образовању и са Академијом техничко-уметничких струковних студија, са истим могућностима за студенте ове високошколске установе.