Пошта Србије - Директор Ђорђевић са министром Вулином о безбедности у Пошти Србије

6.10.2021.

Директор Ђорђевић са министром Вулином о безбедности у Пошти Србије

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић, разговарао је данас у Министарству унутрашњих послова са министром Александром Вулином о модалитетима унапређења и подизања нивоа безбедности у објектима Поште Србије.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да су објекти Поште Србије безбедни, али да ће се радити на томе да буду још безбеднији и заштићенији. Министар је поручио да запослени и грађани који посећују објекте Поште, пре свега наши пензионери, могу да буду мирни и спокојни, јер је њихова полиција ту.

„Захваљујући брзом и ефикасном раду припадника полиције у последње три недеље ухапшено је више криминалних група које су пљачкале Пошту Србије. Припадници полиције су у Београду брзом акцијом ухапсили три особе непосредно након извршене тешке крађе у пошти у Ужицу и расветлили више ових кривичних дела на простору Београда за које се терете осумњичени. Украден новац, више од 700.000 динара пронађен је код осумњичених и враћен пошти у Ужицу”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„У претходном периоду, полиција је својим интензивним радом расветлила већи број разбојништава и крађа почињених на штету Поште Србије и у Шапцу и у Бабушници и другим местима у Србији. У три случаја полиција је починиоце ухапсила непосредно након извршеног кривичног дела”, казао је министар Вулин.

Директор ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић захвалио је министру Вулину и припадницима полиције на ефикасном и одговорном раду и истакао да су у последњем периоду објекти поште знатно безбеднији, а да се радници Поште и грађани осећају много сигурније и заштићеније.

„Задовољан сам састанком са министом Вулином, јер он потврђује изузетну сарадњу Поште Србије и Министарства унутрашњих послова. Као што смо обећали нашим запосленима, руководство реализује све потребне мере на унапређењу безбедности у свим објектима Поште”, рекао је Зоран Ђорђевић.

Састанку су присуствовали и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић, као и директор Пратеће функције безбедности и заштите Поштe Србије Марина Фуртула.