Пошта Србије - Нове униформе за запослене у Пошти

30.8.2021.

Нове униформе за запослене у Пошти

Пошта Србије уводи нове униформе за запослене – поштаре, достављаче, шалтерске раднике, као и за запослене у логистици и одржавању – возаче, техничаре у преради пошиљака и мајсторе. У пробном периоду почев од понедељка 30. августа, одабрани запослени из свих циљних група имаће прилику да их тестирају током обављања редовних задатака.

Очекивања која нове униформе треба да испуне су боља заштита, удобност, издржљивост, за оне који послове обављају на терену, на отвореном простору, ниским или високим температурама, али и бољи квалитет, лагодност и корпоративни изглед за све који су у свакодневном контакту са корисницима. Нове униформе разликују се и визуелно од досадашњих, а од сада ће бити заступљене црвена, тегет и бела боја. Након тестног периода, планирано је доношење новог Правилника о одевању, који предвиђа да Пошта обезбеђује комплетну зимску и летњу униформу за све запослене на наведеним пословима.

„Уз модернизацију технолошких процеса и увођење нових услуга, Пошта Србије може да се похвали да је јавно предузеће које пажљиво гради и стално унапређује корпоративни углед и имиџ Предузећа, а првенствено боље услове за рад својих запослених. Визуелни идентитет нам је јако важан, као и задовољство наших људи. Униформа коју свакодневно носе наше колеге треба да прати њихове потребе и допринесе професионалном изгледу, и бољој услузи коју пружају. Осавремењавањем приступа развоју поштанске мреже чији су најважнији део наши запослени, Поштина пословно-инфраструктурна мрежа знатно ће ојачати већ до краја ове године. Као што смо већ најавили, набавићемо нове бицикле, мопеде и нова возила, а уводимо и нове типове технологија, све у циљу подизања доступности и квалитета поштанског сервиса”, рекао је Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије.