Пошта Србије - Ђорђевић и амбасадор Аксој – у плану јачање сарадње са Турском поштом

24.8.2021.

Ђорђевић и амбасадор Аксој – у плану јачање сарадње са Турском поштом

Њ.Е. амбасадор Републике Турске у Београду Хами Аксој и Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, данас су разменили мишљења о најважнијим областима за унапређење сарадње двају земаља на плану међународног поштанског саобраћаја и услуга. Сарадња и повезивање Турске поште и Поште Србије, могу да буду далеко већи, како би на најбољи начин пратили савремене све боље односе двеју држава, као и развој тржишта и трговинских односа, закључили су саговорници.

„Пошта Србије регионални је лидер у поштанско-логистичким услугама, а у партнерству са Турском поштом ојачаће своју улогу и у међународним оквирима. Турска је веома важан партнер Србије и данашњи састанак има за циљ да покрене иницијативу за нове заједничке пројекте двају поштанских оператора, којима ћемо испратити и адекватно одговорити на растућу е-трговину – побољшањем квалитета услуге коју пружамо у међународном поштанском саобраћају и развојем укупних логистичких капацитета”, изјавио је Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је најавио и скори састанак челника пошта двеју земаља, на коме би се успоставили оквири за заједнички наступ и боље позиционирање на међународном тржишту, као и чвршће повезивање наших грађана и привреда. Тема разговора биле су и могућности преноса пошиљака комерцијалним летовима „Туркиш ерлајнс”, којима ће се уз разгранату мрежу међународних линија националне авио компаније „Ер Србија”, дати нови замах међународном поштанском саобраћају, али и развоју трговине на широком географском подручју региона и Турске.