Пошта Србије - Поштe Србије и Северне Македоније интензивирају сарадњу

9.7.2021.

Поштe Србије и Северне Македоније интензивирају сарадњу

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић данас се током радне посете Пошти Северне Македоније, састао са генералним директором АД „Пошта Северне Македоније” Јанијем Макрадулијем, са којим је разговарао о могућностима и правцима унапређења стратешке сарадње пошта двеју земаља и договорио основе за потписивање меморандума о сарадњи ускоро у Београду.

Ђорђевић се потом састао и са члановима Управног одбора Поште Северне Македоније, а затим обишао просторије главног поштанског центра у Скопљу.

„Република Србија и Република Северна Македонија су последњих година интензивирале пријатељство и сарадњу, као и комуникацију међу највишим званичницима. Управо овакав однос доприноси бољитку у региону и стога поште Србије и Северне Македоније активно раде на развоју нових заједничких пројеката и оперативним плановима, који ће омогућити унапређење поштанско-логистичких услуга, размену стручњака и информација и преношење примера добре праксе. Заједнички нам је је циљ чвршће повезивање наших грађана, као и привреда”, изјавио је директор Ђорђевић по завршетку посете.

Договори су недавно постигнути и са јавним поштанским операторима Републике Српске и Републике Словеније, потписивањем протокола о пословној сарадњи са Поштом Српске и дефинисањем оквира будуће техничке сарадње са Поштом Словеније на реализацији пројеката на пољу дигитализације, која је и један од приоритета Владе Републике Србије.