Пошта Србије - Представљене пригодне поштанске марке „Токио 2020”

6.7.2021.

Представљене пригодне поштанске марке „Токио 2020”

Јавности су данас у седишту Олимпијског комитета Србије (ОКС) представљене пригодне поштанске марке „XXXII летње Олимпијске игре – Токио 2020”, које је ЈП „Пошта Србије” пустилo у оптицај у част највећег спортског догађаја који нас овога лета очекује у Јапану.

„Кроз ово пригодно филателистичко издање Пошта Србије своју подршку исказује не само српском спорту, већ и целокупној нацији, и трудимо се да као друштвено-одговорно предузеће учествујемо у различитим пројектима који указују на важност бављења спортом, развијањa тимског и победничког духа, што је један од циљева и Владе Републике Србије и надлежног Министарства. Пошта, као једно од највећих и најзначајнијих српских предузећа, са својих 15.000 запослених и 1.307 корпоративних пошта широм Србије, свакодневно даје свој несебични допринос и сигуран сам да ћемо захваљујући разгранатој пословној мрежи наставити да инспиришемо и долазимо до свих грађана, као и да охрабримо неке нове олимпијце”, поручио је в.д. директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић и овом приликом председнику ОКС Божидару Маљковићу уручио поклон – прво издање пригодних поштанских марака Токио 2020, и пожелео много среће и спортских успеха нашим спортистима и члановима мисије ОКС на предстојећем такмичењу.

Представљању пригодних поштанских марака у част ОИ у Токију, које ће, надамо се, бити и симболи нових успеха нашег олимпијског тима, присуствовао је и џудиста и олимпијац Александар Кукољ.

Две поштанске марке са мотивима олимпијских спортова и земље домаћина, штампане су у шалтерским табацима од по 8 марака са вињетом у средини, номинала 30 и 120 динара. Издање садржи и коверат првог дана (ФДЦ) и пригодан жиг. ЈП „Пошта Србије” је ово издање приредило уз стручну сарадњу Олимпијског комитета Србије, док је уметничка реализација издања дело Надежде Скочајић, креаторке марака и вредносница Поште Србије.