Пошта Србије - Пошта Србије и Телеком уређују плато испред цркве Светог Марка

21.6.2021.

Пошта Србије и Телеком уређују плато испред цркве Светог Марка

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић и генерални директор „Телекома“ Владимир Лучић састали су се у Патријаршији са Патријархом српским, господином Порфиријем са којим су разговарали о будућој сарадњи ових компанија са Српском православном црквом.

На састанку је истакнуто да и ЈП „Пошта Србије“ и „Телеком“ стоје уз СПЦ и да као две наше највеће компаније желе да ту сарадњу даље унапређују. Као први корак, договорена је пуна подршка и на пројекту уређења платоа испред цркве Светог Марка у Београду. 

„Жеља нам је да заједнички са нашом црквом уредимо плато испред и око цркве Св. Марка. Тај плато би добио потпуно нов изглед и био би на понос свих грађана. Пројекат ће израдити град Београд, а на основу захтева Српске православне цркве, док би „Пошта Србије” и „Телеком” тај пројекат финансирале. То би био наш поклон граду, нашој цркви и нашим грађанима” - изјавио је в.д. директора ЈП „Поште Србије” Зоран Ђорђевић.

„ЈП „Пошта Србије” и „Телеком”, као националне компаније и пословни партнери, заједнички ће развијати друштвено одговорне иницијативе чији је циљ подизање квалитета живота како наших запослених, тако и свих грађана Србије. Сарадња са Српском православном црквом представља први корак заједничког ангажовања ове две компаније на реализацији пројеката од којих ће користи имати целокупна друштвена заједница“ - изјавио је Владимир Лучић, генерални директор „Телекома”.

Планирано је да новим пројектом плато испред цркве Светог Марка буде преуређен у пешачку зону.