Пошта Србије - Упозорење: преварни имејлови!

20.5.2021.

Упозорење: преварни имејлови!

Пошта Србије упозорава кориснике и све остале грађане да не наседају на преварне имејлове у којима се злоупотребљавају корпоративна обележја и име ЈП Пошта Србије. Упозоравамо све који овакве имејлове приме да буду додатно опрезни, да не отварају линкове, да не предузимају било какве акције и да не уносе своје податке.

Поводом преварних имејлова у којима се од корисника тражи да уплате одређени новчани износ, истичемо да Пошта Србије никада не комуницира са корисницима путем имејл порука. У случају било какве недоумице, позивамо грађане да нас контактирају преко нашег Kонтакт центра на телефоне 0700 100 300 и 011 3607 788.

Надлежне службе ЈП Пошта Србије посебно воде рачуна о евентуалним злоупотребама о чему кориснике редовно упозоравају на званичној интернет страници Поште Србије и Фејсбук и Инстаграм профилима Поште Србије.

Истовремено, Пошта Србије реагује на уочене злоупотребе пријавом Министарству унутрашњих послова (Управи криминалистичке полиције) против непознатих лица због злоупотребе корпоративних обележја и имена ЈП Поште Србије.