Пошта Србије - Дигитализација у фокусу сарадње са Поштом Словеније и Телекомом Словеније

14.5.2021.

Дигитализација у фокусу сарадње са Поштом Словеније и Телекомом Словеније

Гости Поште Србије данас су били генерални директор Поште Словеније Томаж Кокот, председник управе Телекома Словеније Цветко Сршен и саветник у управи Поште Словеније Марјан Освалд. На састанку који је одржан на иницијативу в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића разговарано је о будућим правцима сарадње и унапређењу поштанских и логистичких услуга. Посебна пажња посвећена је дигитализацији услуга, као једном од сегмената приступног процеса Србије Европској Унији.

Директор Ђорђевић jе захвалио колегама из Словеније на спремности за сарадњу и најавио да ће заједничке радне групе наставити да раде на операционализацији данашњих договора.

„Посебно смо захвални на понуди да управо Пошта Словеније, као инострани партнер, буде та која ће нам помоћи да на најефикаснији начин реализујемо процес дигитализације, који је један од приоритета и Владе Републике Србије, а све у циљу подизања нивоа поштанског саобраћаја, што захтевају и приступни преговори са Европском Унијом”, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Следећи састанак руководства и радних група пошта Србије и Словеније, заказан је за месец дана у Словенији.