Пошта Србије - Модеран центар у Лесковцу и „квадови“ за доставу представљени на Светски дан поште

9.10.2020.

Модеран центар у Лесковцу и „квадови“ за доставу представљени на Светски дан поште

Пошта Србије обележила је Светски дан поште пуштањем у рад савременог поштанског објекта у Лесковцу и представљањем првих 10 квадова за доставу на неприступачним теренима.

У оквиру поштанског комплекса у Лесковцу, на простору од готово 2400 м2 смештени су савремени претоварно-сортирни центар, шалтер сала поште и канцеларије стручних служби. Савремени објекат у који је Пошта Србије уложила преко пола милиона евра, омогућиће већи и бржи обим реализације поштанских услуга на територији Јабланичког округа, укључујући и Пост експрес и логистичке услуге. Допринеће и побољшању услова рада запослених, али и квалитету живота у центру Лесковца, из ког су у нови поштански објекат измештени прерадни капацитети.

„Техничком и технолошком модернизацијом својих центара у локалним и регионалним зонама широм Србије, чиме обележава 180 година свог постојања, Пошта Србије потврђује своје дугорочно развојно опредељење и стратешку улогу поузданог партнера привреде и грађана. То потврђује и сталном модернизацијом своје транспортне флоте, која је од данас богатија и за 10 специјализованих доставних возила - квадова за неприступачне терене“, каже Мира Петровић, в.д. директора Поште Србије.

Квадови ће омогућити бржу и сигурнију испоруку свих врста пошиљки на подручјима са неразвијеном путном инфраструктуром, а посебно на путевима без асфалтне подлоге, као и у срединама у којима је због временских прилика достава отежана. Ова возила испоручиваће пошиљке у рејонима Сурдулице, Куршумлијске бање, Власа, Сокобање, Врњачке Бање, Рудног, Бање Ковиљаче, Златибора, Митровца на Тари и Мокре Горе и тако повећати доступност услуге и истовремено олакшати посао достављачима на тешко приступачним подручјима.

Девети октобар, Светски дан поште, обележавају све националне поштанске управе на дан када је 1874. у Берну основан Светски поштански савез. На оснивачком конгресу међу 22 земље оснивача била је и Кнежевина Србија.