Пошта Србије - Представници Владе, Поште и синдиката у дијалогу до решења

28.3.2019.

Представници Владе, Поште и синдиката у дијалогу до решења 

Данас је одржан састанак представника Владе Републике Србије – министра задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милана Кркобабића и шефа Кабинета председнице Владе Ане Брнабић, Милоша Поповића, са вршиоцем дужности директора ЈП Пошта Србије Миром Петровић и представницима репрезентативних синдиката Поште Србије, Дарком Радовановићем, Славком Топаловим, Снежаном Марковић и Александром Титовићем, ради договора о побољшању социјално економског положаја запослених у Пошти Србије.

На састанку је договорено да се други део зараде из добити остварене у 2017. години исплати запосленима до четвртка, 4. априла, док би први део зараде из добити из 2018. године био исплаћен радницима Поште до краја априла месеца, како би се одмах делом утицало на побољшање примања радника Поште. Учесници састанка сагласили су се да се што пре утврди оптималан број извршилаца на технолошким пословима ради успостављања неопходних услова рада, и обезбеди припадајућа сагласност Владе за ангажовање потребних извршилаца. Закључено је и да ће најкасније до четвртка, 4. априла, бити формирана радна група од представника Владе, Послодавца и представника запослених, односно репрезентативних синдиката, која би анализирала, предложила и дала на даље поступање обавезне мере за трајно решавање социјално економског положаја запослених у Пошти Србије.

Предуслов за даљи рад на прихваћеним решењима је да се одмах престане са свим прекидима рада у технолошким деловима Предузећа, како би се без одлагања успоставио неометан технолошки процес рада.