Пошта Србије - Обележен Дан Поште Србије – 7. јун

7.6.2017.

Обележен Дан Поште Србије – 7. јун

Мира Петровић, вршилац дужности директора Поште Србије, уручила је плакету за најбољег радника у Предузећу за 2016. годину Предрагу Арсићу, поштару запосленом у пошти 38260 Косовска Каменица.

Данас је у ПТТ музеју свечано обележен Дан Поште Србије, 7. јун и прослављено 177 година рада и постојања наше поштанске службе. Том приликом, Мира Петровић, вршилац дужности директора Поште Србије, уручила је плакету за најбољег радника у Предузећу за 2016. годину Предрагу Арсићу, поштару запосленом у пошти 38260 Косовска Каменица.

„Показали смо да можемо много и у прошлој години остварили сјајан резултат. И ове године смо кренули одлично и надам се да ћемо на крају 2017. такође имати рекордне резултате. Планирамо нове послове и веће инвестиције, а посебне похвале заслужује наш ИТ сектор, који је за кратко време направио сјајну платформу. Желела бих да истакнем и да смо добили одобрење да у стални радни однос примимо значајан број радника који су до сада радили на одређено време. На тај начин ћемо онима који су дуже време вредно радили сада моћи да пружимо сигурност и верујем да ћемо са њима остварити још боље резултате у наредном периоду”, истакла је Мира Петровић.

Јавни поштански саобраћај у Србији започео је 1840. године, отварањем прве поште у Београду, на месту садашње Ликовне академије у Кнез Михаиловој улици, 25. маја по старом односно 7. јуна по новом календару. Министарство унутрашњих послова Кнежевине Србије обавестило је тада стране конзулате, а „Новине сербске” читатеље, да своја писма, како званична тако и приватна, могу средом и суботом отправљати из зграде на Калемегдану.

Поводом 7. јуна данас је у ПТТ музеју отворена изложба „111 година моторних возила у превозу пошиљака”, коју ће посетиоци моћи да погледају до 7. октобра.