Пошта Србије - Обележен 7. јун, Дан Поште Србије

7.6.2018.

Обележен 7. јун, Дан Поште Србије

За поштански празник отворена пошта на Бањици и изложба у ПТТ музеју о последњем српском татарину Ристи Прендићу.

Организовани поштански саобраћај у Србији отпочео је 7. јуна 1840. године, отварањем прве поште у Београду. Јавно предузеће „Пошта Србије” обележило је свој дан и 178 година успешног пословања отварањем још једне модерне поште, као и пригодном свечаношћу у ПТТ музеју, где је приређена изложба о последњем српском татарину Ристи Прендићу – значајној личности у историји Поште, али и читаве Србије.

У пословно стамбеном комплексу „Паунов брег”, Београђанима је пошту на Бањици данас на услугу предала Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије. Она је истакла да ово јавно предузеће, осим што остварује добре пословне резултате, константно прати потребе својих корисника и улаже у већу доступност и бољи квалитет услуга.

„За празник Поште отварамо нову пословницу која је врло лепа и у свему примерена. Надам се да ћемо имати још пуно таквих пошта, у којима ће се корисници осећати пријатно, а запослени добити још боље услове рада”, казала је Мира Петровић.

Ново одредиште, како за класичне тако и за савремене поштанске и платне сервисе, налази се у Булевару ЈНА 2б и на располагању је корисницима од 8 до 19 часова од понедељка до петка, као и суботом од 8 до 14 часова. Све услуге су доступне на четири шалтерска места, док је достава организована кроз 13 рејона. Пошта у непосредној близини посебно ће значити за више од 10.000 становника овог дела Београда, као и за 460 регистрованих правних лица.

На свечаности Поште и поштара у ПТТ музеју проглашен је најбољи радник поштанске делатности у 2017. години. Ту ласкаву титулу понела је Јасмина Стојановић, шалтерски радник поште 18101 Ниш, која је нагласила да је ово признање за њу велика част и круна дугогодишњег рада, уз захвалност свим својим колегама и руководиоцима.

Широм Србије, 1.414 јубилараца добило је плакете за поштански празник, а претходно су им исплаћене јубиларне награде за пун допринос резултатима Предузећа.