Пошта Србије - Марке у част 110 година аустралијске медицинске мисије у Србији

8.10.2024.

Марке у част 110 година аустралијске медицинске мисије у Србији

На састанку посвећеном промоцији поштанских марака, одржаном у просторијама Поште Србије, истакнути су значај и дубока повезаност између Србије и Аустралије, посебно кроз призму 110 година аустралијске медицинске мисије у Србији. В.д. директора Поште Србије, Зоран Анђелковић, нагласио је важност сарадње двеју држава, која датира још из времена Првог светског рата, док је амбасадор Аустралије, Данијел Емери, изразио захвалност за признање доприноса аустралијских медицинара.

Састанак је био посвећен промоцији поштанских марака које ће бити представљене 8. новембра. Амбасадор Аустралије, Данијел Емери, честитао је директору Анђелковићу на именовању и нагласио важност улоге Поште Србије, посебно у руралним срединама где је она често једини представник државе. Такође, изразио је захвалност за израду марки које ће допринети бољем разумевању заједничке историје Србије и Аустралије.

Директор Анђелковић је напоменуо да односи између две земље имају дугу традицију, те да Србија не заборавља допринос аустралијских медицинара. Промоција марака биће важан догађај који ће омогућити младима да се упознају са историјом наша два народа.

Пошта Србије започела је процес израде портрета медицинара, уз сагласност за коришћење материјала од господина Бојана Пајића, аутора публикације "Аустралијанци са Србима у Првом светском рату".

Промоција поштанских марака заказана је за 8. новембар, а очекује се присуство осмочлане делегације из Аустралије, укључујући потомке личности из аустралијске медицинске мисије који ће се наћи на маркама. Овај догађај, не само да ће обележити богату историју, већ и оснажити везе између две земље кроз уметност поштанских марака.