Пошта Србије - Трибина Авионска пошта Краљевине Југославије 1939-1941 вечерас у ПТТ музеју

24.9.2024.

Трибина Авионска пошта Краљевине Југославије 1939-1941 вечерас у ПТТ музеју

Трибина „Улога Краљевине Југославије у авионској поштанској вези између Југоисточне Европе и Северне и Јужне Америке 1939-1941” одржаће се у уторак 24. септембра 2024. године у ПТТ музеју у Београду, Мајке Јевросиме 13, с почетком у 18 часова. Предавање ће одржати господин Ратомир Живковић.

Ратомир Живковић, филателиста и истраживач, члан Савеза филателиста Србије и српски излагач на светским (FIP) изложбама, деценијама као фокус истраживања има авионску пошту Краљевине Југославије. Резултате својих истраживања објављивао је широм света у неколико реномираних филателистичких часописа. Сарадник је националног часописа Филателиста.

Као српски излагач, на светској филателистичкој изложби NEW YORK 2016 освојио је велику позлаћену медаљу за изложак The Development of International Airmail in the Kingdom of Yugoslavia between 1923-1941 и награђен је специјалном наградом жирија за истраживачки допринос у поменутој области. Живи и ради у Сједињеним Америчким Државама.

Трибина се реализује као треће у низу предавања из српске и југословенске поштанске историје, у оквиру сарадње на промоцији националне културне баштине оличене у филателији, између Савеза филателиста Србије, Јавног предузећа „Пошта Србије” и ПТТ музеја.

Улаз је слободан.