Пошта Србије - Директор Анђелковић састао се са амбасадором Индонезије

12.9.2024.

Директор Анђелковић састао се са амбасадором Индонезије

Зоран Анђелковић, в.д. директора Поште Србије, састао се са амбасадором Индонезије у Републици Србији Његовом екселенцијом г. Мохамедом Чандра Видја Јуда, са којим је разговарао о темама од обостраног интереса у областима стратешке сарадње две поште.

Ово је први сусрет двојице званичника, а тема састанка била је будућа сарадња две поште у светлу предстојеће посете делегације Индонезије Пошти Србије.

Током састанка са амбасадором Републике Индонезије, који претходи потписивању Меморандума, амбасадор је изразио задовољство досадашњом сарадњом и нагласио значај стратешке сарадње између две поште, која шаље јаку поруку о дугогодишњем пријатељству и успешној сарадњи.

„Континуитет наших односа је историјски; то није само седам деценија, већ обележавамо седам деценија добре и успешне сарадње. Србија цени позицију Индонезије у свету и диви се њеном економском развоју и цени однос који Индонезија има према целовитости Србије и препознавању политике коју Србија води“, рекао је Анђелковић.

Меморандум који ће бити потписан, представљаће кључни корак у јачању сарадње две поште, са посебним акцентом на модернизацију и унапређење квалитета. Први корак биће издавање пригодне поштанске марке поводом 70 година дипломатских односа између Србије и Индонезије, која симболизује дугогодишње пријатељство и сарадњу између две земље.