Пошта Србије - Генерални секретар Постевропе у посети Пошти Србије

29.8.2024.

Генерални секретар Постевропе у посети Пошти Србије

Пошта Србије угостила је генералног секретара Асоцијације јавних поштанских оператера Европе – Постевропе, господина Ботона Сзебенија. Његова посета представљa важан корак у финализацији припрема за јубиларну 40. Генералну скупштину Постевропе, која ће се одржати 16. и 17. октобра ове године у Београду.

Циљ посете Ботона Сзебенија био је упознавање са Зораном Анђелковићем, в.д. директором ЈП „Пошта Србије“, која је овогодишњи домаћин. В.д. директорa Зоран Анђелковић упознао је Генералног секретара са изузетно тешком ситуацијом запослених на КиМ, затварањем пошти и привођењем, као и немогућности да се грађанима са Севера КиМ пруже услуге попут исплате пензија, социјалних давања, плата и других важних давања. Разговарали су и о актуелним пројектима и будућим плановима Поште Србије који укључују аутоматизацију процеса, роботизацију логистичких центара, развијање нових услуга и ширење мреже пакетомата. Тема разговора били су и последњи договори и организационе припреме за предстојећи значајан догађај, који доприноси европској поштанској стручној заједници.

„Имамо велика очекивања од ове Генералне скупштине. Разменом стручног знања и унапређењем теорије и праксе, пружићемо значајан допринос европској поштанској професионалној заједници. Спојем свих нас којима је развој поштанске делатности професионални избор, инспирација и изазов, поново ћемо померити границе.“, казао је Анђелковић.

Управа Постевропе и читав тим имају за циљ да Генералну скупштину учине заиста незаборавним искуством за све учеснике, зато је ово важна посета, током које се господин Сзебени сусрео са представницима ресорног министарства, као и са тимом Поште Србије који је задужена за организацију Генералне скупштине и Бизнис форума.

Постевропа, основана 1993. године, представља асоцијацију јавних поштанских оператера из 53 европске земље. Са 55 чланица и покривањем од 175.000 продајних пунктова, ова организација повезује 800 милиона људи на дневном нивоу и настоји да унапреди поштански сектор кроз иновације и примену нових технологија.

Јубиларна Генерална скупштина Постевропе, један од најзначајнијих годишњих догађаја у поштанском сектору на европском нивоу, у Београду ће окупити представнике 55 јавних поштанских оператера. Учесници ће разматрати будуће правце развоја поштанских услуга и изазове у све дигитализованијем свету. Посебан акценат биће стављен на улогу вештачке интелигенције (АИ) у поштанској индустрији, што ће бити главна тема Бизнис форума који ће се одржати у оквиру Генералне скупштине.

Поред сусрета са руководством Поште Србије, господин Сзебени се састао и са представницима Министарства информисања и телекомуникација Републике Србије.

Пошта Србије је једна од најстаријих поштанских управа у Европи и представља земљу оснивача Свeтског поштанског савеза 1874. у Берну. Избор Поштe Србије за домаћина овог важног догађаја признање је њеног статуса, компетентности и улоге у европском поштанском сектору. Пошта Србије била је успешан домаћин овог догађаја 2012. године и нада се да ће и ове године учесницима пружити изузетне успомене које ће понети из Београда.