Пошта Србије - Састанак са запосленима у поштама на северу Косова и Метохије

14.8.2024.

Састанак са запосленима у поштама на северу Косова и Метохије 

Са запосленима у поштама на северу Косова и Метохије, в.д. директора Поште Србије Зоран Анђелковић одржао је састанак у Куршумлијској Бањи.

О подршци државе и помоћи Канцеларије, говорио је Игор Поповић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију. 

Директор Радне јединице ,,Косово и Метохија“ и управници и запослени из девет затворених пошта у прошлонедељној противправној акцији Косовске полиције на северу КиМ, поделили су своја искуства и виђење тренутног стања.

,,Запосленима у поштама на Косову и Метохији желим да поручим да не брину за свој радни статус, да ће Пошта Србије увек стајати уз њих, а када је реч о кампањи Куртијевог режима, Канцеларија за Косово и Метохију јасно је саопштила да ће сви наши радници добити адекватну правну помоћ и адвокате и све друго што је потребно за њихову одбрану и заштиту. Данас је договорено, такође, да ће поштари учинити све да помогну грађанима на КиМ да остваре своја права, пре свега, да им се омогући исплата пензија, плата и социјалних давања“, поручио је директор Анђелковић. 

Састанку су присуствовали Милан Равић, директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини, и генерал Владимир Лазаревић.