Пошта Србије - Обновљена пошта 18445 Мердаре

13.8.2024.

Обновљена пошта 18445 Мердаре

Зоран Анђелковић, вршилац дужности директора Поште Србије, са сарадницима обишао је данас обновљену пошту 18445 Мердаре и тестирао пружање нових услуга. 

У пошти Мердаре омогућене су нове услуге, мењачки послови и Поштин пакетомат, а инфраструктура је унапређена како би одговорила на растуће захтеве корисника након затварања пословница на северу Косова и Метохије. 

,,Пошта Мердаре биће отворена сваког дана како би омогућила нашем народу са Косова и Метохије да обавља све важне послове, укључујући исплату пензија, мењачке послове, слање и пријем писама“, истакао је Анђелковић.

Како би се обезбедио неометани приступ важним услугама за грађане са КиМ, пошта Мердаре ће бити отворена шест дана у недељи. „Ова иницијатива одговор је на фашистички напад Куртијеве полицијске ескадриле на наше пословнице и забрану рада. Док год је на снази актуелни режим у Приштини, трудимо се да нашим грађанима омогућимо боље функционисање и приступ неопходним услугама. Наш задатак је да нађемо начин како да наши грађани који живе на КиМ не буду оштећени, али и сви остали грађани који имају потребу за нашим услугама. Зато смо унапредили пошту Мердаре да буде испостава за све потребе  пружања услуга, са додатком мењачких послова“, казао је Анђелковић.

Новина је да ће пошта 18445 Мердаре радити продужено, шест дана у недељи. Поред пријема и испоруке пошиљки и пост-експрес пошиљки, пружа услуге уплате и исплате новца по текућим рачунима, међународних трансфера новца Western Union, Ria, Moneygram, а кључне новине су увођење мењачких послова и Поштин пакетомат који корисницима омогућава преузимање пошиљки у било које време. 

Игор Поповић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, присуствовао је отварању поште Мердаре како би подржао ЈП „Пошта Србије“ у пружању редовних поштанских услуга за грађане са Косова и Метохије.

„Пружићемо техничке услове и правну помоћ како би наш народ на Косову и Метохији имао редовне поштанске услуге, поштујући основна људска права на комуникацију“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да право на писану комуникацију с породицом и пријатељима представља основно људско право према међународним стандардима. Поповић је истакао да чак и ратни заробљеници током Другог светског рата нису губили право на поштанске услуге. 

„Заштитићемо раднике поште на северу Косова од једностраних акција приштинског режима и обезбедити им правну помоћ“, нагласио је Поповић, који је критиковао покушаје Приштине да створи гето за српске грађане на Косову и Метохији и обећао да ће Канцеларија учинити све да до тога не дође. Поповић је истакао и да ће обезбеди поштанске услуге и у отежаним условима и да ће, не само заштити раднике Поште, већ и очувати њихов рад.