Пошта Србије - Широм Србије стижу ваучери за подршку лицима оболелим од ретких болести

12.8.2024.

Широм Србије стижу ваучери за подршку лицима оболелим од ретких болести

„На више хиљада адреса широм Србије стижу ваучери за подршку лицима оболелим од ретких болести”, поручила је министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски приликом потписивања Меморандума о сарадњи са ЈП „Пошта Србије”.

Она је захвалила в.д. директора Поште Србије Зорану Анђелковићу на учешћу у овом значајном пројекту.

„Пошта, као институција која безмало два века постоји у нашој земљи, поделила је са нама бригу о породици и дала допринос да ваучери за бањско лечење, апотеке, као и ваучери за једнократну финансијску помоћ, што пре стигну у домове лица оболелих од ретких болести”, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да ће потписани меморандум омогућити брже и ефикасније допремање ваучера.

„Пошта Србије са задовољством прихвата учешће у овом хуманом пројекту чиме жели да помогне болеснима од ретких болести чије лечење захтева много новца. Задатак ћемо извршити у рекордном року, а вредни ваучери сигурно ће стићи до свих корисника”, рекао је Зоран Анђелковић и министарки захвалио на указаном поверењу.

Анђелковић је додао да ће Пошта Србије и убудуће наставити да даје допринос сличним иницијативама и да је тренутно предмет разговора са Министарством за бригу о породици и демографију, развој потпуно новог пројекта подршке рањивим категоријама становништва, посебно у руралним срединама где је велики број самачких домаћинстава и махом старије становништво, у који треба укључити и Министарство за бригу о селу. Подсетио је да Пошта Србије стиже до свих житеља и покрива сва насеља на територији Републике Србије, и да поред најразгранатије инфраструктурне мреже броји 14.200 запослених.

„Према пројекту који развијамо, поштари би приликом посета домаћинствима независно од редовне доставе, били друштво за разговор и корисницима пружали другу неопходну помоћ, у смислу набавке лекова или намирница, а за ту врсту ангажовања добијали би одређену надокнаду”, најавио је Анђелковић.

Меморандум о сарадњи потписан је у ПТТ музеју Поште Србије.