Пошта Србије - На Тари одигране Радничко-спортске игре за запослене у Пошти

10.6.2024.

На Тари одигране Радничко-спортске игре за запослене у Пошти

Пошта Србије je после више од деценије паузе, за своје запослене омогућила одржавање Радничко-спортских игара Тара 2024. У периоду од 7. до 10. јуна, у организацији синдиката који делују у Пошти, најбоље пласирани представници регија надметали су се у 10 индивидуалних и групних дисциплина. Зоран Анђелковић, в.д. директора Поште Србије, победницима је честитао и уручио медаље и пехаре, најавивши наредне Игре већ у октобру.

Победница у дисциплини бројање новца је Татјана Ђенић, из РЈ „Панчево”, са освојеним првим местом, другопласирана је Биљана Тодоровић, из РЈ „Београдски венац”, док је трећепласирана Јелена Костић Недовић, из ПЈ „Чачак”.

У дисциплини пливање, прва три места освојили су Дарко Песлаћ, РЈ „Нови Сад”, Стефан Љубевић, РЈ „Београд центар”, и Владимир Росић, РЈ „Крагујевац”.

У дисциплини бициклизам победник је Бојан Кнежевић, РЈ „Нови Сад”, док су друго и треће место освојили Страхиња Мирчетић, ПЈ „Зрењанин”, и Иван Грујић, из ПЈ „Крушевац”.

Синиша Ремецки, из РЈ „Нови Сад”, првак је у шаху, а друго и треће место освојили су Предраг Пешић, из ПЈ „Лесковац”, и Драган Милић, из РЈ „Земун”.

У стоном тенису победник је Љубомир Лука Крстић, из ПЈ „Крагујевац”, Саша Савески, РЈ „Земун”, је другопласирани, док је треће место освојио Мирослав Шућуровић, из РЈ „Ужице”.

У пикаду, у женској конкуренцији, најбоља је била Милена Костић, РЈ „Ниш”, друго место освојила је Јасмина Михајловић, РЈ „Београдски венац”, а треће место припало је Ивани Ђукић, РЈ „Ужице”. У мушкој конкуренцији у истој дисциплини, првак је Давор Месарош, ПЈ „Кикинда”, други је Марко Ераковић, ПЈ „Зајечар”, и треће место заузео је Драган Дугалић, РЈ „Краљево”. 

У колективној конкуренцији, победник штафетне трке је ПЈЈагодина”, другопласирана је РЈПанчево”, а треће место освојио је тим Пратеће функције интерне ревизије. Златно одличје у одбојци освојила је РЈБеоградски венац”, док су друго и треће место заслужиле ПЈЗрењанин” и РЈКраљево”. У баскету, најбоља је била РЈКрагујевац”, освојивши прво место, док су сребрно и бронзано одличје освојили тимови РЈРПЛЦ Београд” и РЈХибридна пошта”.

Првак у фудбалу је РЈНиш”, ПЈЈагодина” такмичење је завршила на другом месту, док је треће место освојила ПЈСремска Митровица”.

Репрезентација „Пошта Српске” одиграла је пријатељску утакмицу у малом фудбалу са екипом Поште Србије у ревијалном делу програма, док ће на Играма у октобру, како је договорено, представници Пошта Српске бити равноправни учесници.

У паузи надметања, директор Поште Србије Зоран Анђелковић одржао је радни састанак са представницима Синдиката ПТТ Србије, „Радник” и Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србија – „Независност”. Разговарали су о плановима, предлозима за побољшање услуга Предузећа које ће омогућити повећање задовољства корисника, нове послове и повећање прихода, а тиме и обезбедити бољи стандард свих запослених.