Пошта Србије - Хрватска пошта у посети

16.5.2024.

Хрватска пошта у посети

Делегација Хрватске поште завршава дводневну радну посети Пошти Србије, организовану са циљем размене искустава и договора о даљем унапређењу сарадње. Мариа Корака, извршног директора Уреда за продају, и Ивана Гембеша, водитеља кључних купаца, угостио је данас в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, и предочио им актуелности у пословању и планове.

Ђорђевић је са колегама разговарао о развоју поштанских и пакетских услуга и договору о закључењу уговора за услугу ПостПак откупни пакет за регион, коју Пошта Србије већ пружа у сарадњи са другим земљама у региону, а што би значајно поспешило електронску трговину и размену робе између Србије и Хрватске.

Разговарало се, такође, о потписивању уговора о размени међународних поштанских упутница, где ће корисници моћи да изврше трансфер новца преко пословница пошта, како у Србији, тако и у Хрватској.

Хрватска делегација обишла је више организационих целина и разговарала са представницима Функције услуга и Функције поштанске мреже, и потом обишла Регионални поштанско-логистички центар „Београд”.