Пошта Србије - Писмо ученика из Београда конкурише за најбоље писмо на свету

30.4.2024.

Писмо ученика из Београда конкурише за најбоље писмо на свету

Дванаестогодишњи Филип Радоман из Београда поносно ће представљати Србију на Међународном такмичењу за најбоље писмо које организује Светски поштански савез као специјализована агенција Уједињених нација.

Његово писмо, изабрано по оцени комисије коју су чинили представници Министарства информисања и телекомуникација и Поште Србије, најбоље је одговорило на овогодишњу тему:  „Са 150 година, Светски поштански савез служио је људима широм света више од осам генерација. Свет се од тада изузетно променио. Напишите писмо будућим генерацијама о свету за који се надате да ће наследити“.

Филипово писмо Пошта Србије послала је у седиште Светског поштанског савеза у Швајцарској, на даље, међународно жирирање. Међу свим државама учесницима, три најбоља писма која испуњавају све критеријуме биће награђена златном, сребрном и бронзаном медаљом Светског поштанског савеза. Критеријуми за оцену биће структура писма, придржавање теме, креативност и употреба језика.

Као национални поштански оператор, Јавно предузеће "Пошта Србије" са поносом подржава Филипа Радомана и жели му много успеха на овом међународном такмичењу.