Пошта Србије - Састанак са делом синдиката и групом запослених

23.4.2024.

Састанак са делом синдиката и групом запослених

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, састао се данас са представницима Самосталног синдиката поштанских радника, синдиката Солидарност и групом запослених, међу којима и један представник запослених који су преко Надзорног одбора Поште Србије тражили састанак са њим.

Састанку су присуствовали председник Надзорног одбора Бориша Шаренац, извршни директори Владимир Димитријевић и Милош Ђурић, директорка Функције директор Функције правних послова и управљања непокретностима Наташа Димитријевић, потпредседник ССПР Жељко Сурла, потпредседник Синдиката Солидарност Раде Жуњић и запослени Иван Златковић из РЈ Београд венац и Денис Гељић из РЈ Нови Сад.  

Прва тема о којој је дискутовано била је могућност повећања зараде у 2024. години, и доследна примена Споразума потписаног новембра 2023. године, у којем је, између осталог договорено да се о свим важним темама са представницима Владе Републике Србије разговара квартално или шестомесечно. Договорено је да ће директор одмах по формирању нове Владе писаним путем тражити састанак како би се разговарало о могућности повећања зараде, проналажењу коначног решења за начин продаје станова у својини Поште, које користе запослени и бивши запослени, закупци на одређено време, у сарадњи са ВРС, и осталим релевантним темама и текућим питањима. Ђорђевић ће предложити и да састанку у Влади присуствује и један запослени из Новог Сада.

Друга важна тема односила се на исплату зараде из добити за 2023. годину. Предлог директора Ђорђевића био је да добит буде исплаћена из четири дела, док су представници синдиката и групе радника захтевали да исплата буде из два дела. Закључено је да ће Надзорни одбор на сутрашњој седници донети одлуку о овом питању, након чега ће је упутити ка Влади Републике Србије.

Поводом пријема нових извршилаца, директор је присутне информисао да је од потписивања Споразума до данас примљен 471 запослени, и да се још увек по потреби запошљавају нови извршиоци.

По питању исплате награде за запослене који су штампали, заводили, превозили и уручивали изборни материјал за изборе одржане у децембру 2023. године, директор је потврдио да је умеђувремену потписао решења за све који су били ангажовани, као и да ће награду сви добити уз коначну исплату зараде за април 2024 године.На састанку је разговарано и о осталим темама од значаја за Предузеће и запослене у Пошти и договорено да ће се овакви разговори наставити и убудуће.

Први следећи састанак договорен је за почетак маја, одмах по завршетку празника.