Пошта Србије - Тито није могао да добије, а председник Вучић јесте

22.4.2024.

Тито није могао да добије, а председник Вучић јесте

Савез филателиста Србије и Јавно предузеће "Пошта Србије" аплицирали су за одржавање светске филателистичке изложбе у Београду 2027. На управо завршеној Светској филателистичкој изложби ЕФИРО 2024 у Букурешту, чланови управног одбора Светске филателистичке организације (FIP - Fédération Internationale de Philatélie) прихватили су овај предлог и дали одобрење за одржавање ове престижне изложбе у Београду 2027, у организацији Савеза филателиста Србије.

Ратификација ове одлуке предвиђена је на FIP конгресу у децембру ове године у Шангају, а испред FIP-а, за консултанта изложбе именован је господин Петер Сухадолц (Словенија) уз асистенцију Јигал Натанијела (Израел).

Поверавањем организације светске изложбе, која ће први пут бити одржана на територији бивше Југославије, Београду је указана част, поверење и обавеза да у оквиру BEOGRAD EXPO 2027 постане престоница светске филателије.

Београд, као епицентар овог догађаја, имаће прилику да покаже своју богату историју и да се представи као отворен, гостољубив град, спремно прихватајући филателисте и љубитеље поштанских марака из целог света.

За организацију овог престижног догађаја Савез филателиста Србије ће имати и подршку Владе Републике Србије и ЈП „Поште Србије“.