Пошта Србије - Доплатна поштанска марка „КРОВ 2024” од данас у продаји у свим поштама

15.4.2024.

Доплатна поштанска марка „КРОВ 2024” од данас у продаји у свим поштама

Данас је у ПТТ музеју у Београду одржана промоција Доплатне поштанске марке „КРОВ 2024”, која се и ове године штампа у тиражу од 1.500.000 примерака, са циљем да помогне стамбеном збрињавању најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица куповином сеоских домаћинстава.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић истакла је да се ова хуманитарна акција спроводи од 2010. године и да је до сада из средстава прикупљених продајом доплатне поштанске марке купљено 125 сеоских домаћинстава и збринуто исто толико угрожених породица које су, захваљујући овим средствима, добиле кров над главом и позвала све заинтересоване да куповином доплатне поштанске марке ‚‚КРОВ 2024” помогну најугроженије породице.

‚‚Са циљем да се и у 2024. години пружи подршка у решавању стамбених потреба најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица које имају пребивалиште, односно боравиште у јединицама локалне самоуправе које нису у могућности да реше проблем њиховог трајног збрињавања, Комесаријат је предложио издавање доплатне поштанске марке „КРОВ 2024” у периоду од 15. априла до 28. априла 2024. године у тиражу од 1.500.000 примерака, у апоенима од 10 динара. Средствима прибављеним продајом доплатне поштанске марке планира се куповина до седам сеоских домаћинстава за збрињавање најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица”, рекла је комесарка Станисављевић.

Директор Поште Србије Зоран Ђорђевић нагласио је да Пошта Србије снажно подржава ову хуманитарну акцију Владе Србије и Комесаријата, и изразио захвалност свим грађанима који су јој допринели од 2010. године до данас.

‚‚Стамбено збрињавање најугроженијих породица од виталног je значаја за изградњу одрживих и праведних друштава и заједница. Иницијатива која пружа наду и сигурност онима којима су најпотребније, симболично је приказана у дизајн решењу Поште Србије, којe верујемо да ће се допасти свима. Пoзивамо све наше грађане да и овога пута покажу солидарност и слањем бар једне пошиљке у периоду од 15. до 28. априла допринесу успешној реализацији још једног циклуса”, рекао је Зоран Ђорђевић, директор Поште Србије.

Комесарка Станисављевић и директор Ђорђевић залепили су прву поштанску марку „КРОВ 2024” на разгледницу коју су симболично послали једној избегличкој породици која је захваљујући овој хуманитарној акцији решила своје стамбено питање, и потом обишли ПТТ музеј.