Пошта Србије - Делегација Министарства трговине Народне Републике Кине у посети Пошти

1.4.2024.

Делегација Министарства трговине Народне Републике Кине у посети Пошти

Делегација Министарства трговине Народне Републике Кине, на челу са госпођом Џу Јонг, генералном директорком Одељења за електронску трговину и информатизацију, посетила је данас Пошту Србије у циљу јачања сарадње између Србије и Кине у области поштанског саобраћаја и електронске трговине.

На састанку са в.д. директором Зораном Ђорђевићем и делом пословодства Поште Србије, разговарано је о успостављању директне сарадње јавних поштанских оператора Србије и Кине, и дискутовано о заједничком улагању са партнером из Кине, ради унапређења логистике за земље Балкана и Европе.

Посебан фокус био је на е-трговини и информатизацији, и потенцијалној сарадњи између Поште Србије и кинеских е-трговинских компанија, као што је Алибаба, чија би сарадња допринела ефикаснијој достави пакета и олакшавању трговине између две земље. Две стране сложиле су се да ће успостављањем сарадње бити омогућена квалитетнија услуга преноса поштанских пошиљака које стижу из Кине, као и да ће, имајући у виду најављено отварање нових линија Ер Србије према дестинацијама у Кини бити скраћено транзитно време између Кине и Европе.

Очекује се да ће данашњи састанак бити темељ за даље унапређење сарадње у поштанском сектору и е-трговини између Србије и Кине, отварајући нове могућности за економски развој и повећање ефикасности трговинских веза.