Пошта Србије - Пошта Србије на рођендану Института за вештачку интелигенцију

22.3.2024.

Пошта Србије на рођендану Института за вештачку интелигенцију

Институт за вештачку интелигенцију Србије обележио је три године успешног рада у Универзитетском кампусу у Новом Саду. Скупу је присуствовао Александар Белић, директор Радне јединице „Нови Сад”, који је домаћинима пренео честитке в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића, као и поруке о значају и отворености за сарадњу са сектором иновација.

Сарадња између Поште Србије и Института за вештачку интелигенцију током претходних година обухватила је имплементацију AI технологија у побољшање логистичких процеса и унапређење квалитета услуга. Пројекти су обухватили рад на оптимизацији рута, аутоматизацији сортирања пошиљки и развој интелигентних система за предвиђање потреба клијената, доприневши трансформацији традиционалне индустрије, повећању ефикасности и задовољства корисника услуга.

Скуп симболичног назива „Ми и Ви: Три године касније” окупио је угледне госте из света науке, политике и бизниса. Присутнима су се обратили в.д. директора Институтаза вештачку интелигенцију, проф. др Дубравко Ћулибрк, који је указао на значајне моменте и постигнућа Института, и државни секретар у Министарству науке, развоја и иновација проф. др Мирослав Трајановић.