Пошта Србије - Сарадња Пошта Србије и Словачке

1.3.2024.

Сарадња Пошта Србије и Словачке

Делегација Поште Србије, на челу са директором Зораном Ђорђевићем, одржала је данас у Братислави састанак са генералним директором Словачке поште, Владиславом Купком, на којем је разговарано о детаљима меморандума о сарадњи две поште који ће ускоро бити потписан.

Тема разговора била је и иницијатива за заједничко издавање пригодне поштанске марке, која би подржала кандидатуру Републике Србије за уписивање Ковачичког наивног сликарства на УНЕСКО-ву листу нематеријалног културног наслеђа.

Током састанка, делегације су размотриле конкретне кораке које ће предузети како би реализовале ову идеју, као и могуће датуме за објављивање поштанске марке. Истакнуте су предности овакве сарадње, како у културном, тако и у промоцији међусобног разумевања и пријатељства између Србије и Словачке.

Директор Зоран Ђорђевић изразио је задовољство због конструктивних разговора и истакао посвећеност Поште Србије у реализацији ове иницијативе, која ће додатно ојачати везе између две земље.

Састанак делегација Поште Србије и Словачке поште у Братислави представља важан корак ка унапређењу билатералне сарадње у области културе и уметности, те ће детаљи даљих корака бити саопштени у наредном периоду.