Пошта Србије - Екипа ПТТ Београд освојила други Пошта шах куп

27.2.2024.

Екипа ПТТ Београд освојила други Пошта шах куп

На другом Пошта шах купу, одржаном 24. фебруара у просторијама Шаховског клуба ПТТ Београд под покровитељством в. д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића, најбоља је била екипа ПТТ Београд која је у финалу победила тим Шапца са 2:1.

Председник ШК ПТТ Београд Срђан Смиљковић на почетку је поздравио све учеснике: „Иза нас је период великих успеха, јер смо и у мушкој и у женској конкуренцији постали прволигаши и то без изгубљеног меча, чиме смо ушли у историју. Наредни турнир планирамо за крај маја и он ће бити посвећен нашем дугогодишњем члану, председнику и капитену, преминулом Драгану Недељковићу”.

Турнир је отворила Алиса Марић, прослављени српски велемајстор, симболично повукавши први потез.

Такмичење је окупило 12 секција Шаховског клуба ПТТ Београд из радних јединица Поште Србије, а екипе су биле подељене у две групе из којих су се најбоље пласирале директно у финале. Играло се на три табле, а темпо је био 15 минута по играчу.

Резултати: за прво место ШК ПТТ–Шабац 2:1; за треће место: Београд–Краљево 2,5:0,5; за пето место Зајечар–Крагујевац 2:1; за седмо место: Ниш–Сремска Митровица 2:1; за девето место: Чачак 2–Крушевац 1,5:1,5 (Крушевац је победио због бољих додатних мерила); за једанаесто место: Врање–Чачак 1 3:0.

Председник клуба Срђан Смиљковић на крају је уручио пехаре капитенима три најбоља тима, а сви учесници турнира добили су плакете.