Пошта Србије - Најоштрија осуда поводом хапшења радника Поште на Косову и Метохији

3.2.2024.

Најоштрија осуда поводом хапшења радника Поште на Косову и Метохији

ЈП “Пошта Србије” најоштрије осуђује хапшење својих радника на Косову и Метохији од стране Куртијеве полиције. 

Наши запослени су породични људи који поштено обављају свој посао, као и сваки запослени у поштама широм света, а терор који је спроведен над нашим радницима у Гораждевцу, представља још један у низу напада на српску заједницу на овим просторима.

 

Возач В. М. и његов пратилац В. П., запослени у нашем Предузећу, неосновано су приведени од стране Куртијеве полиције, што јасно указује на политички мотивисано и незаконито поступање. Такође, захтевање изјаве од управнице Поште у Гораждевцу представља додатни притисак на нашу институцију и покушај дестабилизације пословања.

 

Ово брутално деловање Куртијеве полиције има за циљ спречавање исплате пензија житељима српске енклаве у Гораждевцу, као и систематско угрожавање српског народа на Косову и Метохији. Овај чин терора јасно показује Куртијеву намеру да угрози опстанак српског становништва на вековним огњиштима и да спроведе политику етничког чишћења.

 

В.д. директор ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић послао је писмо амбасадорима земаља Квинте у коме је затражио њихову хитну реакцију и предузимање конкретних активности које би довеле до пуштања ухапшених радника на слободу.