Пошта Србије - О Анексу Колективног уговора са представницима Владе и синдиката

22.12.2023.

О Анексу Колективног уговора са представницима Владе и синдиката

Директор ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић и директорка Функције управљања кадровима Данијела Рајковић, одржали су данас онлајн састанак са представницима Владе (Министарства информисања и телекомуникација,  Министарства финансија, Министарства привреде и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања) и репрезентативних Синдиката ПТТ Србије и Синдиката „Радник”.

Тема састанка била је закључивање Анекса III Kолективног уговора за ЈП „Пошта Србије”, којим ће се обезбедити спровођење одлуке о повећању зараде свим запосленимa у технологији, као и у администрацији, изузев руководству, у износу од 10 процената  од 1. јануара 2024. године.

Разматрани су и планови Предузећа за наредну годину који укључују унапређење интерних процеса и даље унапређење услова рада, ширење асортимана и пружање квалитетнијих услуга корисницима. 

Директор Ђорђевић затим је одржао интерни састанак у коме су учешће узели и синдикати, а разговарало се о евидентираним проблемима, плану и активностима на њиховом решавању.

„Упознат сам са проблемима са којима се сусрећу поштари, достављачи, шалтерски радници, возачи и други запослени који раде у логистичким центрима. Лично ћу размотрити све њихове примедбе како бих првенствено узимајући у обзир њихове предлоге, донео најбоље могуће одлуке за ефикаснији и растерећенији процес рада, са једне стране, и обезбедио пружање услуга бољег квалитета, са друге”, рекао је директор Ђорђевић. Додао је да све изнете примедбе подразумевају додатне анализе сваког рејона, броја поштара, достављача, шалтерских радника, возача и техничара у поштама, али и да треба обезбедити максимално ефективно коришћење радног времена у технологији како би се повећала продуктивност, што опет има за циљ бољи квалитет услуге.

Предвиђено је да у наредном периоду директор лично одржи појединачне састанке са поштарима, достављачима, шалтерским радницима, техничарима у пошти и возачима.