Пошта Србије - Са колегијума Поште: Поштански саобраћај од данас потпуно нормализован

23.11.2023.

Са проширеног колегијума: Поштански саобраћај од данас потпуно нормализован

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић потврдио je на данашњем проширеном колегијуму Предузећа да је поштански саобраћај од данас у потпуности нормализован у целој Србији, у складу са раније постигнутим споразумом Владе Републике Србије са представницима синдиката, те да клијенти могу да очекују своје пошиљке и рачуне у најкраћем року.

Тема проширеног колегијума биле су и мере за превазилажење последица које је незаконита обустава рада дела запослених произвела и најављено је формирање Комисије чија ће надлежност бити утврђивање висине штете настале због незаконите обуставе рада. У исто време, разговарано је и о награђивању свих запослених који су били вољни да се додатно ангажују у периоду незаконите обуставе, чиме су допринели да настала штета буде мања.

Ђорђевић је најавио да ће у наредном периоду фокус бити и на даљем побољшању квалитета услуга које Пошта Србије пружа, као и на формирању нових услуга за правна и физичка лица. Подсетио је да је идући у том правцу, Пошта Србије недавно отпочела и партнерство са компанијом „DHL”  која је глобални лидер у области логистике, и са којом је потписан кровни споразум и два уговора о сарадњи.

На крају, Ђорђевић је поновио да ће све тачке споразума закљученог са Владом Републике Србије бити спроведене.

Проширеном колегијуму су поред извршних директора и директора функција, присуствовали координатори и заменици координатора за радне јединице, директори радних јединица ван регија и регионалних радних јединица, помоћници директора регионалних радних јединица за подручне јединице и представници синдикалних организација које делују у Предузећу.