Пошта Србије - Нормализација поштанског саобраћаја током викенда и почетком недеље

17.11.2023.

Нормализација поштанског саобраћаја током викенда и почетком недеље

Пошта Србије извињава се свим грађанима, партнерима и корисницима услуга на кашњењу пошиљки, а захваљује радницима на показаној конструктивности.

 

Јавно предузеће „Пошта Србије ” обавештава јавност да поштански центри у Београду и Новом Саду од данас функционишу и да ће свој рад наставити и током викенда, у три смене.

Потпуна нормализација поштанског саобраћаја у читавој Србији може се очекивати почетком наредне недеље. Ово значи да грађани Србије, партнери и корисници све пошиљке могу очекивати у својим поштанским сандучићима у наредним данима.

Такође, расписани су конкурси за послове поштара и достављача у Београду, Новом Саду и Смедереву. Више о томе можете пронаћи на сајту Поште Србије.

Пошта Србије овим путем се извињава свим грађанима партнерима и корисницима услуга на кашњењу пошиљки и свим осталим последицама које је произвела обустава рада дела радника. Такође, Пошта Србије захваљује свим синдикатима на конструктивности при дијалогу са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, са којом је и потписан споразум о престанку обуставе раде. Према том споразуму, радницима у технологији одмах се повећавају плате за 10% , а затим за додатних 10% од 1. јануара 2024. године. То је кумулативно повећање плата радницима у технологији од 21% у односу на њихову тренутну зараду. Радницима у администрацији следи додатно повећање плата од 1. јануара наредне године од 10%. Свим радницима, осим руководству, биће исплаћена једнократна финансијска помоћ од 20.000 динара до 25. новембра. Важно је истаћи да ће радницима који су се вратили на посао, а којима су већ исплаћене умањене зараде због обуставе рада, та разлика бити надокнађена уз следећу плату, заједно са путним трошковима.

Једна од ставки споразума јесте и обавезан редован шестомесечни дијалог са највишим руководством Владе Србије, коме ће присуствовати и представници свих синдиката. Надамо се да ћемо и на тај начин, кроз учешће радника у разговорима, овакве и сличне ситуације предупредити у будућности. Верујемо да ћемо заједничким радом успети да додатно побољшавамо услове и положај свих запослених у Пошти Србије.