Пошта Србије - Ђорђевић позвао штрајкаче да се врате на посао

1.11.2023.

Ђорђевић позвао штрајкаче да се врате на посао

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић позвао је данас раднике који су обуставили рад да се врате на посао и обећао да ће они који су радили преко норме добити награду, а да штрајкачи неће бити кажњени.

Ђорђевић је рекао да је Влада Србије одобрила исплату 13. плате запосленима у Пошти коју су добили сви и која је износила до 89.000 динара.

„Већ дуже време се ради на томе да плате буду највише могуће, у складу са продуктивношћу и ефикасношћу рада. Проблеме које имамо треба заједнички да решимо тако да то буде замајац за повећање прихода предузећа”, рекао је Ђорђевић.

Навео је да је обустава рада највећа у Новом Саду и делимично у Београду и да је разговарао са представницима три синдиката о изналажењу решења. „Разговарао сам са групама радника и они су се вратили на посао. Разговарали смо и о највећем проблему, а то су неподељена судска писма што носи последице. Дао сам обећање да је најважније да се врате на посао и да конкуренција не зарађује, већ Пошта Србије”, рекао је Ђорђевић.

Истакао је да није добро да се говори да цела Пошта протестује и да за њега није добро ни када један радник протестује, али да „није добро да се паника шири и приказује већом него што је”.

Он је рекао да они који желе добро предузећу, ако се врате на посао, неће трпети репресију, али да мора да се поштује закон који каже да тамо где постоји кршење и где не постоји минимални процес рада мора да се уруче опомене.

„То није насиље, већ поштовање закона и ако то не спроведем може мене неко да казни”, рекао је Ђорђевић.