Пошта Србије - Састанак директора Поште Србије са достављачима

25.10.2023.

Састанак директора Поште Србије са достављачима

Директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, састао се данас са достављачима из свих београдских радних јединица у циљу отворене дискусије о кључним темама од значаја за запослене у овом сектору.

На састанку је разговарано о реорганизацији Предузећа и новој систематизацији радних места, која ће бити спроведена у складу са договорима са синдикатима, како би се осигурала правичност и транспарентност читавог процеса.

Поводом питања исплате зараде из добити, Ђорђевић је обавестио запослене да ће исплата уследити након одлуке Владе Републике Србије која се очекује у наредним данима, као и да се по питању повећања зараде запослених од јануара наредне године, такође очекује одлука Владе Републике Србије. 

Као део напора за мотивацију запослених, најављен је и нови правилник о награђивању поштара, достављача и шалтерских радника по учинку.

Ђорђевић је најавио и да ће Пошта Србије предузети кораке како би заштитила пословање и своје запослене од нелојалне конкуренције на тржишту, и да ће део тог процеса бити и уређење односа са локалним самоуправама са захтевом за пуну примену Закона о поштанским услугама.

На крају, директор је закључио да су срце система управо достављачи, поштари и шалтерски радници и да ће њихова добробит и потребе бити приоритет у свим будућим одлукама.