Пошта Србије - Пошта Србије домаћин Генералне скупштине Постевропе 2024.

19.10.2023.

Пошта Србије домаћин Генералне скупштине Постевропе 2024.

Пошта Србије изгласана је у Братислави за домаћина јубиларне 40. Генералне скупштине Постевропе – Асоцијацијe јавних поштанских оператора Европе, из 53 европске државе. Ова важна манифестација одржаће се у Београду 2. новембра 2024. године, са чијом припремом се интензивно креће већ сад, а која ће догодине окупити велики број делегата из целе Европе, што ће бити идеална прилика за размену идеја и искустава у поштанском сектору.

Постевропа располаже мрежом од преко 175.000 продајних пунктова и више од два милиона запослених и на дневном нивоу повезује преко 800 милиона људи, што говори о њеној величини и значају у свету поштанских услуга.

Главни циљ Постевропе је подршка развоју поштанске индустрије кроз имплементацију стратешких пројеката од значаја за јавне операторе у Европи. Ова организација, такође, активно ради на подстицању међусобне сарадње између чланица и развоју иновативних решења у поштанском сектору.

Избор Поште Србије за домаћина овог важног догађаја признање је њеног статуса, компетентности и улоге у европском поштанском сектору и прилика за нашу земљу да се представи у најбољем светлу и учествује у развоју и унапређењу поштанских услуга у Европи.