Пошта Србије - Поште из окружења гости на Балканфили

12.10.2023.

Поште из окружења гости на Балканфили

Директор Поште Србије Зоран Ђорђевић одржао је данас одвојене састанке са највишим представницима поштанских управа из региона – „Пошта Српске”, „Хрватске поште”, и „Хрватске поште Мостар”.

Теме састанака биле су нове могућности за повезивање и унапређење укупне сарадње и размене поштанских пошиљака између поштанских управа у региону, нови заједнички пројекти и услуге, и додатно сарадња у филателистичкој делатности, у светлу одржавања до сада највеће филателистичке изложбе у нашој земљи, након више од 30 година. Међународна филателистичка изложба БАЛКАНФИЛА XIX, чији су домаћини Савез филателиста Србије и ЈП „Пошта Србије”, а почасни покровитељ председник Републике Србије, отворена је данас у Дому Војске Србије у Београду, и траје до 14. октобра.

Са колегама и директором „Пошта Српске” Миладином Радовићем, директор Ђорђевић разговарао је о могућностима подршке Поште Србије у сектору логистике и набавци машина и нове опреме и представио резултате пројекта Поштин пакетомат, као и даље планове, с обзиром на недавно потписано партнерство Поште Србије и компаније ”DHL Express Srbija”. Договорена је саветодавна улога Поште Србије у изградњи поштанско-логистичког центра „Поштa Српске” и подизању квалитета услуга коришћењем апликације, која ће омогућити аутоматско праћење возила, али и адекватно награђивање запослених, по учинку.