Пошта Србије - Достава пензионерских картица поштом

4.10.2023.

Достава пензионерских картица поштом

Пошта Србије у потпуности је спремна да нове пензионерске картице доставља на кућним адресама корисника, чиме ће олакшати поступак преузимања великом броју корисника који пензионерску картицу нису у могућности да подигну у филијалама Фонда ПИО.

По изради пензионерских картица у Заводу за израду новчаница и кованог новца (ЗИН) и одмах након што буду достављане Пошти, Пошта Србије обезбедиће брзу и поуздану доставу пензионерских картица на кућним адресама корисника.

Разговори су обављени са свим директорима радних и регионалних радних јединица Поште Србије, које су у стању готовости да овај задатак обаве као посао првог приоритета, на време и на најбољи могући начин.

Како је и председник Србије Александар Вучић најавио, ради се о пројекту од велике важности за државу и наше најстарије грађане, у том смислу Пошта Србије ставиће на располагање комплетне технолошке капацитете, националну поштанску мрежу радних јединица у целој земљи, као и запослене – поштаре и достављаче, како би грађанима и својим најстаријим и традиционално најлојалнијим корисницима, пензионерима, омогућила да у најкраћем року добију пензионерску картицу и почну да остварују погодности, промотивне цене и попусте.

Примена и коришћење нових пензионерских картица почела је 1. октобра. Пензионери који се за бесплатну пензионерску картицу нове генерације још увек нису пријавили, пријаву могу извршити на шалтерима више од 1.500 пословница пошта широм Србије.