Пошта Србије - Напад албанских терориста на објекат поште у Бањској

25.9.2023.

Напад албанских терориста на објекат поште у Бањској

ЈП „Пошта Србије” обавештава јавност, а пре свега кориснике услуга на територији општине Звечан, село Бањска, на Косову и Метохији, да је у току ноћи, 24. на 25. септембар 2023. године, дошло до упада албанских терориста у објекат поште у Бањској, причињена је велика материјална штета, оштећена је имовина и украдена опрема.

Албански терористи овим вандалским чином, не само да су довели до тога да ће привремено бити обустављено пружање поштанских услуга у Бањској, него су – инспирисани неодговорном и опасном политиком Аљбина Куртија свесно и намерно наставили са застрашивањем и уништавањем свега што је српско на Косову и Метохији - као и отежавањем несметаног кретања, рада и свакодневног живота свих оних који се противе неразумној политици привремених органа власти у Приштини.

С обзиром да ЈП „Пошта Србије” тренутно није у могућности, због блокаде од стране наоружаних лица дугим цевима, да тачно утврди размере причињене штете, јавност ће бити накнадно обавештена о томе када ће пословница поште у Бањској отпочети са радом.