Пошта Србије - Одговор Зорана Ђорђевића синдикату „Слога“

5.9.2023.

Одговор Зорана Ђорђевића синдикату „Слога“

Поводом обраћања Синдиката радника поште „Слога“ в.д. директору ЈП „Пошта Србије“, одговор Зорана Ђорђевића преносимо у целости:

Пословодство Јавног предузећа „Пошта Србије“, Београд одржава редовне састанке са представницима „Синдиката ПТТ Србије“, Синдиката „Радник“ и Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србије „Независност“, на којима се разматрају и доносе важне одлуке за Предузеће, а које имају за циљ унапређење пословања, услова рада и материјалног положаја запослених.

Захваљујемо се на томе што водите бригу да се запосленима исплати добит али указујемо да су преговори и договори, са претходно наведеним синдикалним организацијама, око термина када ће добит бити исплаћена, одавно одржани.

Нема потребе да се обмањују и дезинформишу запослени, и да им се презентује да исплата није договорена, да ће договор тек бити постигнут, јер тиме се штети и угледу Поште, али и пословним процесима. Потребно је да пратите саопштења и информације на сајту Предузећа у којима су, између осталог, изнети и одговори на питања из вашег захтева.

Ценећи мишљење оних синдиката који раде у интересу и за добробит Поште Србије и свих њених запослених, у отвореном дијалогу смо у претходне две и по године чули и уважили многе предлоге, критике и сугестије. Синдикати, такође од почетка, активно учествују у актуелној реорганизацији и измени систематизације коју заједнички приводимо крају и која ће обезбедити већу ефикасност и конкурентност наше компаније.

Увек смо тежили да дата обећања испунимо, тако да је неоправдано и неосновано вршити притисак за испуњење оног што је већ договорено. Непрекидно улажемо у модернизацију пословне мреже, опреме, возила и инфраструктуру како би обезбедили, осим бољих услове рада, ефикасније и конкурентније услуге за наше кориснике. Подсећамо вас да је зарада запослених повећана и 2023. и 2022. године, када је највећи проценат повећања добила управо Технологија, а добит за 2021. годину исплаћена, као што је било и обећано.

Наши запослени су наша највећа вредност, због чега ћемо, као и до сада, посвећено и неуморно, континуирано радити на побољшању радно-правног, материјалног и социјалног статуса свих запослених у ЈП „Пошта Србије“, у складу са оствареним резултатима пословања.